Pogled iz ugla Gugla na DIDS 2017

18. 02. 2017.

gari ijes govornik na dids 2017

Osma godišnja konferencija o Internetu u Srbiji – DIDS 2017, biće održana 7. i 8. marta, u Hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji RNIDS-a. Slogan skupa je „Tajne internet pretraga: Traži, Nađi, Poseti“, koji opisuje i tri tematska bloka i glavnu temu skupa – pretraživačku internet mašineriju oličenu u Guglu.

Zato je i prvi blok DIDS-a nazvan „Iz ugla Gugla“, a uvodni predavač je Gari Iješ (Gary Illyes), analitičar vebmaster trendova u kompaniji Google Inc. Njegova misija je da pomogne vlasnicima veb sajtova da prave uspešne sajtove kako bi korisnicima pružili što kvalitetnije iskustvo pretrage. Gari je uvek u potrazi za načinima za unapređivanje pretrage Interneta, predstavnik je Gugla u globalnoj onlajn marketing zajednici, redovno piše na Guglovom blogu „Webmaster Central”, a pomaže i korisnicima Guglovih foruma za vebmastere u rešavanju problema sa njihovim sajtovima.

Naslov Garijevog predavanja je „Gugl i internacionalizacija“, u kom daje dublji pogled u Guglove algoritme za internacionalizaciju i geotargetiranje, efekata koje one imaju na korisnike i kako na njih može da se utiče. Posetioci DIDS-a će iz prve ruke moći da saznaju kako da iskoriste Guglove alate za kreiranje internet strategije, kao i da postave direktno pitanje čoveku koji je na samom izvoru informacija o Guglu.

Registracija na sajtu je zatvorena i svi kapaciteti su popunjeni. Video prenos programa Konferencije biće dostupan na adresama dids.rs /дидс.срб, rnids.rs /рнидс.срб, facebook.com/rnids.rs i još desetak internet lokacija medijskih pokrovitelja DIDS 2017, koje će biti objavljene neposredno pre početka Konferencije.