Конференција ДИДС 2020 неће бити одржана 19. марта

Услед актуелне ситуације са ширењем вируса COVID-19, РНИДС обавештава јавност да конференција Дан интернет домена Србије (ДИДС 2020) заказана за 19. март 2020. године у хотелу Метропол Палас у Београду неће бити одржана.

Програм ДИДС 2020, 19. март

09:15
Регистрација посетилаца
10:00
БЛОК 1:
Приватно и (не)безбедно
11:40
Пауза за кафу
12:00
БЛОК 2:
Уметност онлајн комуникације
13:15
Пауза за кафу
13:35
БЛОК 3:
Домен мог пословања
15:00
Коктел

УЧЕСНИЦИ ДИДС 2020

Дејвид Конрад

Дејвид Конрад

Технички директор ICANN-a
Полина Малаја

Полина Малаја

Саветница за политике, CENTR
Жарко Кецић

Жарко Кецић

Руководилац сектора ИКТ услуга РНИДС-а
Владимир Радуновић

Владимир Радуновић

Директор програма сајбер безбедности и е-дипломатије, Дипло фондација
Лазар Џамић

Лазар Џамић

креативни стратег, предавач
Славимир Стојановић Футро

Славимир Стојановић Футро

дизајнер, визуелни уметник, писац и професор
Драгана Станојевић

Драгана Станојевић

заменица директора USAID-овог Пројекта сарадње за економски развој
Милица Чалија

Милица Чалија

предузетница, бизнис менторка, TEDx говорница и активисткиња
Жаклина Недељковић

Жаклина Недељковић

Предузетница и власница амбуланте Мобилна сестра
Марија Словић

Марија Словић

Предузетница и власница продавнице Domaccini
Драган Фрас

Драган Фрас

предузетник и власник бренда Mingle
Дејвид Конрад
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Dejvid-Konrad-ICANN-DIDS-2020-ucesnici.png
БЛОК 1 - Приватно или (не)безбедно
  • Функција: технички директор
  • Организација: ICANN
  • Сајт: www.icann.org
Полина Малаја
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/DIDS-2020-Polina-Malaja-CENTR.png
БЛОК 1 - Приватно или (не)безбедно

Полина Малаја је Саветница за политике при Удружењу европских националних регистара домена највишег нивоа (CENTR), одговорна је за креирање политика, али и сарадњу са владама, владиним институцијама и другим релевантним организацијама у интернет „екосистему“. Полина је магистар права у области људских права и права интелектуалне својине, изузетно је занима и у свом раду врло пажљиво прати однос између технологије и основних људских права и слобода у дигиталној ери. Пре него што се придружила CENTR-у, Полина је била задужена за промовисање употребе бесплатних софтвера отвореног кода при организацији „Free Software Foundation Europe“, уједно предводила правни тим организације и била координаторка највеће мреже правника који се баве проблематиком бесплатних софтвера (The Legal Network).

Жарко Кецић
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Zarko-Kecic-RNIDS-3.png
БЛОК 1 - Приватно или (не)безбедно
  • Функција: Руководилац Сектора ИКT услуга
  • Организација: РНИДС
  • Сајт: www.rnids.rs

Жарко Кецић је руководилац Сектора ИКТ услуга у Регистру националног интернет домена Србије и одговоран је за стабилан и безбедан рад система који омогућавају  непрекидну доступност националних домена.

Пре него што се придружио РНИДС-у, Жарко је више од две деценије радио на развојним, консултатнтским и научним пројектима широм света. Поседује значајно искуство у планирању, имлементацији и процени ИТ система и инфраструктуре, помажући великим предузећима и владиним институцијама да изграде стабилне и безбедне системе и да најбоље искористе нове технологије за реализацију пословних потреба и побољшање ефикасности.

Поред оперативних активности, Жарко је активан и у међународним радним групама, посебно у оквиру ICANN и CENTR заједницa, и члан је ICANN SSR2 тима (the Second Security, Stability and Resilience Review Team).

Владимир Радуновић
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2017/12/vladimir_radunovic-3.jpg
Модератор панела: (Добар) слуга / (лош) господар: интернет

Владимир Радуновић је предавач и директор образовних програма из области управљања Интернетом, сајбер-безбедности и е-дипломатије при међународној невладиној институцији „Diplo Foundation„.

Био је члан Саветодавног одбора (Advisory Board) Глобалног форума за сајбер-експертизу (Global Forum on Cyber Expertise), а био је члан Саветодавне групе (Multistakeholder Advisory Group) Уједињених нација за Форум о управљању Интернетом (Internet Governance Forum). Професионални фокус му је на политикама Интернета и широкопојасног приступа, сајбер-безбедности, неутралности и отворености мреже, е-дипломатији и е-учешћу, образовању и израдњи капацитета институција и доносиоца одлука у области Интернета.

Дипломирао је на Електротехничком факултету у Београду, одбранио мастер из савремене дипломатије на Универзитету на Малти, а тренутно је на докторским студијама из области сајбер-безбедности.

Лазар Џамић
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2022/02/Lazar-Dzamic.jpg
креативни стратег, предавач

ЈАХАЧИ МАРКЕТИНГ АПОКАЛИПСЕ – Етички изазови модерног маркетинга

Тема предавања

Модерни маркетинг стручњаци се све више суочавају с питањем не да ли нешто могу да ураде, већ да ли треба. Технологија им омогућава све више тога што могу, што показује свет око нас. Изазови модерног бизниса су све више етички, све мање стручни.

О учеснику

Лазар Џамић је предавач на катедри за Дигитални маркетинг на Факултету за медије и комуникацију у Београду (ФМК) и на Business School Lausanne (BSL).

Лазар је бивши Head of Brand Planning у Гугловом креативном ‘think tank’-у ZOO у Лондону, где је основао тим за бренд стратегију и увео у индустрију, по први пут у свету, нову функцију Creative Data Scientist. Пре Гугла, Лазар је обављао функције директора за стратегију у неколико лондонских креативних агенција и био је један од првих дигиталних стратега у Британији.

Након повратка из Лондона, Лазар је један од најтраженијих домаћих тренера за дигиталну маркетинг трансформацију, сарађујући са неким од највећих домаћих и регионалних компанија као што су Теленор, Меркатор, Адидас, Ерсте Банка и други. Бивши је члан Креативног савета председнице Владе републике Србије, помагао је у аспектима развоја српских креативних сектора, и бивши консултант за креативне индустрије Европске банке за обнову и развој (EBRD). Предавач је на маркетинг модулу регионалне PwC Mini MBA академије, бивши новинар, сарадник Гардијана и хит аутор у Србији. Редован је предавач и говорник на домаћим и светским конференцијама на тему дигиталног маркетинга и бренд приповедања.

Његову последњу књигу, The Definitive Guide to Strategic Content Marketing, објавио је лондонски Kogan Page у јулу 2018.

LinkedIn: Лазар Џамић

Славимир Стојановић Футро
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Slavimir-Stojanovic-Futro-DIDS-.png
БЛОК 2 - Уметност онлајн комуникације

Славимир Стојановић, оснивач Futro Design студија, је београдски дизајнер, визуелни уметник, писац и професор. Његови пројекти су освојили више од 300 међународних, регионалних и домаћих награда и налазе се у музејима и публикацијама широм света. Уврштен је у Taschen-ов избор најутицајнијих дизајнера данашњице.

Радио је за међународне клијенте као што су Sony, Duracell, Mercedes-Benz, Michelin, Coca-Cola, Seat и многи други.

Добитник је Награде за животно дело Удружења за тржишне комуникације Србије. Аутор је награђене серије илустрованих књига за децу Авантуре Синги Лумбе, као и хит романа са аутобиографским садржајем Девет.

Предаје визуелне комуникације на Факултету примењених уметности у Београду.

Futro Design је студио за креативну комуникацију, од логотипа, симбола и заштитног знака преко визуелног идентитета, дизајна амбалаже и брендинга до слогана, кампања и укупне комуникације бренда на тржишту. Креативна мантра које се студио држи на свим нивоима пројекта је „Компликуј једноставно“. Студио има канцеларије у Београду и Њујорку, и сарађује са клијентима попут The Big Favorite, West 65, PSP-Farman Holding, Телеком Србија, Уједињене nације, Matador Jeans, Montecali, Label Kings, Cacotec, Mona Hotel Management, Mona Plaza, Mona Man, Dr Colić, eFront, Nelt, Hemofarm и других.

Драгана Станојевић
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Dragana-Stanojević-USAID-DIDS2020.png
БЛОК 3 - Домен мог пословања
  • Функција: Заменица директора Пројекта сарадње за економски развој
  • Организација: USAID
  • Сајт: https://saradnja.rs/

Драгана има више од 20 година професионалног искуства у бављењу привредним правом и реформама у Србији и 15 година искуства у саветовању у области државних политика, подстицању јавно-приватног дијалога и јачању капацитета различитих државних органа. Као заменик директора на USAID-овом Пројекту за јачање стечајног и извршног поступка и USAID-овом Пројекту за боље услове пословања, на коме је касније била и директор, била је главна веза између USAID-а и српских институција. Водила је и организовала тимове са до 25 чланова и предводила комплексне регулаторне реформе које су наведени пројекти имплементирали, као што су реформа инспекцијског надзора, реформа грађевинских дозвола и реформа стечајног и извршног поступка. На Пројекту сарадње за економски развој је заменик директора, а Пројекту доприноси знањем, стручношћу, искуством и добром енергијом.

Милица Чалија
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/DIDS-2020-Milica-Calija-Andjeli.png
Модераторка панела Мали произвођачи на интернету: изговор за разговор три искусне предузетнице

Милица Чалија је предузетница, бизнис менторка, TEDx говорница и активисткиња. Суоснивачица је и директорка производње овсених колача ”Анђели”. Милица има двадесетогодишњу каријеру у областима ПР-а и маркетинга у великим компанијама, а од пролећа 2019. основала је школу предузетништва са идејом да оснажује и едукује мале предузетнике. У 2019. години била је једини предузетник из Србије који је говорио на самиту Европске уније о Западном Балкану на тему предузетништва

Жаклина Недељковић
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/DIDS-2020-Zaklina-Nedeljkovic-Moblna-sestra.png
БЛОК 3 - Домен мог пословања

Жаклина Недељковић, дама са осмехом који лечи, је дипломирани менаџер у здравству и лиценцирана медицинска сестра. Поносна је мајка два одрасла детета и бака унучице Заре. 2015. године, у 47. години живота, основала је Амбуланту за кућну здравствену негу ,,Мобилна сестра’’ која пружа услуге медицинских сестара по позиву на терену. Након 26 година рада у државном и приватном сектору, стекавши искуство као вођа различитих медицинских тимова, Жаклина се одлучила да своје знање стави у службу кућне здравствене неге. ,,Мобилна сестра’’ пружа помоћ клијентима у кућним условима, од рођења па све до дубоке старости.

Жаклина је 2016. године награђена престижном титулом ,,Жена змај’’ и признањем „Цвет успеха за Жену змаја“, а 2019. године је освојила награду ,,Балкански Оскар’’. Води се жељом да својим радом и делом инспирише и помогне људима око себе. Један од надимака који је стекла у раду са клијентима је ,,Дама са осмехом који лечи’’. Жеља јој је да назив ,,Мобилна сестра’’ замени речи кућна нега и патронажа.

Марија Словић
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Marija-SloviC487.jpg
Панелистикиња, Мали произвођачи на интернету: изговор за разговор три искусне предузетнице

Марија Словић је предузетница и власница продавнице Domaccini, власница прозводње традиционалног сира и кајмака, а пре свега тога прехрамбени технолог. Марија је и једна од 700 водећих IFS оцењивача у свету за оцењивање безбедности хране, а у њеној радњи поред ручно рађених производа из сопствене производње можете пронаћи и различите неиндустријске производе малих произвођаче из целе Србије.

Драган Фрас
https://arhiva.dids.rs/wp-content/uploads/2020/02/Dragan-Fras-Mingle.jpg
БЛОК 3 - Домен мог пословања

Драган Фрас је оснивач и креативни директор full-service маркетинг агенције Domino Communications.

Током дугогодишње каријере водио је кампање за брендове као што су Societe Generale Banka, Delhaize, Delta Holding, Honda, Štark, Droga Kolinska, CBRE и Balkan Bet.

Љубав према покретању добрих идеја и подизању квалитетних брендова, помогли су му да препозна значај и потенцијал домаћег производа као што је потпуно природни екстра џем са обронака Голије. Тако је покренут Mingle бренд.