Поглед из угла Гугла на ДИДС 2017

18. 02. 2017.

gari ijes govornik na dids 2017

Осма годишња конференција о Интернету у Србији – ДИДС 2017, биће одржана 7. и 8. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду, у организацији РНИДС-а. Слоган скупа је „Тајне интернет претрага: Тражи, Нађи, Посети“, који описује и три тематска блока и главну тему скупа – претраживачку интернет машинерију оличену у Гуглу.

Зато је и први блок ДИДС-а назван „Из угла Гугла“, а уводни предавач је Гари Ијеш (Gary Illyes), аналитичар вебмастер трендова у компанији Google Inc. Његова мисија је да помогне власницима веб сајтова да праве успешне сајтове како би корисницима пружили што квалитетније искуство претраге. Гари је увек у потрази за начинима за унапређивање претраге Интернета, представник је Гугла у глобалној онлајн маркетинг заједници, редовно пише на Гугловом блогу „Webmaster Central”, а помаже и корисницима Гуглових форума за вебмастере у решавању проблема са њиховим сајтовима.

Наслов Гаријевог предавања је „Гугл и интернационализација“, у ком даје дубљи поглед у Гуглове алгоритме за интернационализацију и геотаргетирање, ефеката које оне имају на кориснике и како на њих може да се утиче. Посетиоци ДИДС-а ће из прве руке моћи да сазнају како да искористе Гуглове алате за креирање интернет стратегије, као и да поставе директно питање човеку који је на самом извору информација о Гуглу.

Регистрација на сајту је затворена и сви капацитети су попуњени. Видео пренос програма Конференције биће доступан на адресама dids.rs /дидс.срб, rnids.rs /рнидс.срб, facebook.com/rnids.rs и још десетак интернет локација медијских покровитеља ДИДС 2017, које ће бити објављене непосредно пре почетка Конференције.