Konferencija o Internetu DIDS 2017

10. 02. 2017.

Osma godišnja konferencija o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije – DIDS 2017 biće održana 7. i 8. marta, u Hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, a organizator je Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

Tema ovogodišnjeg Dana internet domena Srbije je ukratko opisana sloganom „Tajne internet pretraga: Traži, Nađi, Poseti“. Program prvog dana je posvećen Guglu, pa će posetioci moći da saznaju više o tome kako funkcioniše Gugl, kako iskoristiti Guglove alate za kreiranje internet strategije, kako se oglašavati na Guglu i kako kreirati sadržaje koje vole i pretraživači i posetioci sajtova, a onda i kako analizirati postignute rezultate.

Drugog dana biće održan Regionalni internet forum (RIF 2017), koji će da okupi regionalne registre nacionalnih internet domena i organizacije bliske pitanjima vezanim za domene (državni organi, regulatorna tela za telekomunikacije, CERT-ovi i druge organizacije internet bezbednosti, registrari, zainteresovani predstavnici internet zajednica) i baviće se temama od značaja za registre internet domena.

DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija posetilaca počinje krajem februara, preko sajta na adresama dids.rs i дидс.срб.