Конференција о Интернету ДИДС 2017

10. 02. 2017.

Осма годишња конференција о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима Србије – ДИДС 2017 биће одржана 7. и 8. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду, а организатор је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС).

Тема овогодишњег Дана интернет домена Србије је укратко описана слоганом „Тајне интернет претрага: Тражи, Нађи, Посети“. Програм првог дана је посвећен Гуглу, па ће посетиоци моћи да сазнају више о томе како функционише Гугл, како искористити Гуглове алате за креирање интернет стратегије, како се оглашавати на Гуглу и како креирати садржаје које воле и претраживачи и посетиоци сајтова, а онда и како анализирати постигнуте резултате.

Другог дана биће одржан Регионални интернет форум (РИФ 2017), који ће да окупи регионалне регистре националних интернет домена и организације блиске питањима везаним за домене (државни органи, регулаторна тела за телекомуникације, CERT-ови и друге организације интернет безбедности, регистрари, заинтересовани представници интернет заједница) и бавиће се темама од значаја за регистре интернет домена.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација посетилаца почиње крајем фебруара, преко сајта на адресама dids.rs и дидс.срб.