DIDS 2019 – o različitim aspektima digitalne transformacije

10. 02. 2019.

Jubilarna deseta konferencija DIDS 2019 biće održana 5. marta u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu, u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

Centralna tema ovogodišnjeg DIDS-a je digitalna transformacija, i sve vidljive i manje vidljive promene koje ona prouzrokuje u različitim sferama života i poslovanja, koju će, u okviru tri tematska bloka, iz različitih uglova osvetliti veći broj renomiranih stručnjaka iz zemlje i inostranstva. U prvom bloku biće razmotreni procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga. U drugom bloku tema će biti transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporacija, ali i u malim porodičnim preduzećima. U okviru trećeg tematskog bloka razmatraće se transformacija interneta kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži.

Tokom ovogodišnjeg DIDS-a fokus će biti stavljen na činjenicu da digitalna transformacija nije apstraktni tehnološki pojam, već proces koji aktivno menja naše živote, iako toga jako često nismo svesni. Najkompleksnije birokratske procedure i najprijatnije aktivnosti koje obavljamo u trenucima razonode, prošle su ili prolaze kroz procese transformacije, koja nam isporučuje ne samo drugačiji manir života i poslovanja, već i pogled na svet, jer neprimetno menja i kulturne matrice.

Kao i prethodnih godina, prisustvo konferenciji je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija posetilaca putem sajta dids.rs i дидс.срб počinje u drugoj polovini februara.