ДИДС 2019 – о различитим аспектима дигиталне трансформације

10. 02. 2019.

Јубиларна десета конференција ДИДС 2019 биће одржана 5. марта у хотелу „Metropol Palace“ у Београду, у организацији Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС).

Централна тема овогодишњег ДИДС-а је дигитална трансформација, и све видљиве и мање видљиве промене које она проузрокује у различитим сферама живота и пословања, коју ће, у оквиру три тематска блока, из различитих углова осветлити већи број реномираних стручњака из земље и иностранства. У првом блоку биће размотрени процеси дигиталне трансформације у домену јавних сервиса и државе као највећег пружаоца тих услуга. У другом блоку тема ће бити трансформација у привреди, на нивоу мултинационалних корпорација, али и у малим породичним предузећима. У оквиру трећег тематског блока разматраће се трансформација интернета какав до сада знамо, узрокована све масовнијом употребом националних писама на глобалној мрежи.

Током овогодишњег ДИДС-а фокус ће бити стављен на чињеницу да дигитална трансформација није апстрактни технолошки појам, већ процес који активно мења наше животе, иако тога јако често нисмо свесни. Најкомплексније бирократске процедуре и најпријатније активности које обављамо у тренуцима разоноде, прошле су или пролазе кроз процесе трансформације, која нам испоручује не само другачији манир живота и пословања, већ и поглед на свет, јер неприметно мења и културне матрице.

Као и претходних година, присуство конференцији је бесплатно, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација посетилаца путем сајта dids.rs и дидс.срб почиње у другој половини фебруара.