Lepršate li na krilima digitalne transformacije?

14. 02. 2019.

Jubilarna deseta konferencija DIDS 2019, najposećenija konferencija o internetu u Srbiji, biće održana 5. marta u hotelu “Metropol Palace” u Beogradu, u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS). Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju. Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi „Digitalna transformacija je već počela“.

Tema ovogodišnjeg DIDS-a nije samo tesno povezana sa Internetom i informacionim tehnologijama, već i sa aktuelnim trenutkom sveta u kome živimo. U biološkom, ali i simboličkom smislu, život implicira sposobnost transformacije.  Ono što se menja, prilagođava, raste i usavršava je živo i prosperitetno. Sve drugo je na putu ka neminovnoj stagnaciji, opadanju i nestajanju. Iako važi od pamtiveka, taj princip dobija na aktuelnosti u naše doba, u kom nam se čini da se vreme ubrzava, dok se sve oko nas konstantno inovira. Sve je umreženo i stalno dostupno. Na svim platformama. Retke stvari koje još ne odgovaraju tom opisu se danas smatraju prevaziđenim ili retrogradnim, i samim tim osuđenim na skoro nestajanje.

Navedena logika se neminovno odnosi na svaki segment života, ali i poslovanja, nezavisno od veličine poslovne organizacije, grane privrede, da li se posluje u privatnom ili javnom sektoru…

Ako jedan banalni kućni aparat, poput frižidera, već poseduje sopstvenu IP adresu, softver koji se periodično ažurira i interfejs kome se može pristupiti bilo kad i sa bilo koje tačke na svetu, vreme je i za ubrzanu promenu svih nas, našeg načina poslovanja i obrazaca života, da nas ne bi poklopio talas zaborava.

A kada se na promenu odlučimo, ili nas okolnosti nateraju, nužno je znati kako. Danas nema dragocenijeg resursa od znanja kako da se transformiše i oblikuje budućnost. U svim oblastima i na svim nivoima, i zato:

 Dobro došli na DIDS, gde je digitalna transformacija već počela.

 

Registracija posetilaca počinje u drugoj polovini februara.