Лепршате ли на крилима дигиталне трансформације?

14. 02. 2019.

Јубиларна десета конференција ДИДС 2019, најпосећенија конференција о интернету у Србији, биће одржана 5. марта у хотелу “Metropol Palace” у Београду, у организацији Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). Ове године конференција се бави нужношћу трансформације за опстанак у дигитализованом свету и нуди одговоре на питања како ухватити корак са променама које се свуда око нас већ дешавају. Због тога слоган Дана интернет домена Србије ове године гласи „Дигитална трансформација је већ почела“.

Тема овогодишњег ДИДС-а није само тесно повезана са Интернетом и информационим технологијама, већ и са актуелним тренутком света у коме живимо. У биолошком, али и симболичком смислу, живот имплицира способност трансформације.  Оно што се мења, прилагођава, расте и усавршава је живо и просперитетно. Све друго је на путу ка неминовној стагнацији, опадању и нестајању. Иако важи од памтивека, тај принцип добија на актуелности у наше доба, у ком нам се чини да се време убрзава, док се све око нас константно иновира. Све је умрежено и стално доступно. На свим платформама. Ретке ствари које још не одговарају том опису се данас сматрају превазиђеним или ретроградним, и самим тим осуђеним на скоро нестајање.

Наведена логика се неминовно односи на сваки сегмент живота, али и пословања, независно од величине пословне организације, гране привреде, да ли се послује у приватном или јавном сектору…

Ако један банални кућни апарат, попут фрижидера, већ поседује сопствену IP адресу, софтвер који се периодично ажурира и интерфејс коме се може приступити било кад и са било које тачке на свету, време је и за убрзану промену свих нас, нашег начина пословања и образаца живота, да нас не би поклопио талас заборава.

А када се на промену одлучимо, или нас околности натерају, нужно је знати како. Данас нема драгоценијег ресурса од знања како да се трансформише и обликује будућност. У свим областима и на свим нивоима, и зато:

 Добро дошли на ДИДС, где је дигитална трансформација већ почела.

 

Регистрација посетилаца почиње у другој половини фебруара.