Нађи ме лако, преко Гугла свакако, на ДИДС 2017

22. 02. 2017.

Овогодишњи ДИДС 2017 посвећен је претраживачкој интернет машинерији, коју многи поистовећују са Гуглом, о чијим тајнама интернет претраге се говори 7. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду, у организацији РНИДС-а.

Други блок највеће домаће бесплатне конференције о Интернету, под називом „Нађи ме лако“, окупља домаће и регионалне стручњаке за оглашавање на Гуглу, креирање садржаја и анализу резултата у Гугловим алатима.

Уводно предавање одржаће Лазар Џамић, до недавно шеф Гугловог ZOO тима за бренд стратегију, лоцираног у Лондону. Његово предавање под називом „Како бити нађен у свету лаког игнорисања“ говори о бројним аспектима храњења претраживачке машине садржајем.

Потом следи панел дискусија о претраживачкој машини, која је свеприсутна и укључена у сваки део наших живота, и свакако нам није страни елемент. Оно шта нас занима је како та машина функционише и како утиче на наше приче или животе. Како машина није страни елемент (ако се односимо на прави начин) занима ли вас како можете да утичете на њен рад и како да тумачите информације које нам од ње долазе? Како на људски начин причати са машином и у исто време причати са људима?

Модератор панел дискусије је Иван Речевић, консултант и Google Partners тренер у „Gaia Consulting“, гост из Хрватске Мирослав Варга, стручњак за Google AdWords кампање у фирми „Escape“, Јелена Радовановић, интернет предузетница и креатор веб садржаја, суоснивач пројекта „wwwrite.rs“, и Радомир Баста, директор и водећи SEO стратег у „Four Dots“.

Регистрација на сајту је затворена и сви капацитети су попуњени. Видео пренос програма Конференције биће доступан на адресама dids.rs /дидс.срб, rnids.rs /рнидс.срб, facebook.com/rnids.rs и још десетак интернет локација медијских покровитеља ДИДС 2017, које ће бити објављене непосредно пре почетка Конференције.