ДИДС 2019 – трансформација у привреди

25. 02. 2019.

Јубиларна десета конференција ДИДС 2019 биће одржана 5. марта у хотелу “Metropol Palace” у Београду, у организацији Фондације „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). Ове године конференција се бави нужношћу трансформације за опстанак у дигитализованом свету и нуди одговоре на питања како ухватити корак са променама које се свуда око нас већ дешавају. Због тога слоган Дана интернет домена Србије ове године гласи „Дигитална трансформација је већ почела“.

Привреда је локомотива која вуче, али и коју вуче дигитална трансформација. Свака област пословања користи њене различите предности, али општа начела – ефикасност, брзина и економичност се примењују на свако поље пословања. Велике корпорације се посматрају како лидер на овом пољу, међутим и мала породична предузећа иновативних власника врло вешто лепршају на крилима дигиталне трансформације.

Каква су искуства корпорација са овим процесом током другог тематског блока ДИДС-а, Трансформација у привреди, објасниће Илијана Ваван, генерална директорка компаније Kaspersky Lab за Европу и  Роланд Хајднер, директор финансија компаније A1 Digital. О томе како се услуге компаније дигиталним алатима стављају у службу крајњег корисника у банкарском сектору говориће Александар Благојевић, менаџер одељења дигиталне експозитуре и подршке клијентима, Societe Generale banka a.d. Srbija. С друге стране, шта је заједничко ашову и интернету саопштиће Драган Сајић, власник и уредник портала Garden.rs, и власник вртларског предузећа које представља пример за углед другим малим бизнисима у домену употребе дигиталних алата. Са панелистима разговара Радомир Лале Марковић, суоснивач и директор, ТАГ медиа.