ДИДС 2015 и „Позови Е ради трговине“

02. 03. 2015.

Oвогодишњи ДИДС 2015, под слоганом „У ком си интернет филму?“, биће одржан 10. и 11. марта, у Хотелу „Metropol Palace“ у Београду, а организатор је Фондација „Регистар националног интернет домена Србије“ (РНИДС). Шеста годишња конференција о развоју Интернета у свету и на .RS и .СРБ доменским просторима добила је подршку од ICANN-a (Интернет корпорација за додељене називе и бројеве), водеће организације за управљање Интернетом и руковођење његовом глобалном структуром.

DIDS2015-2blok

Програм Дана интернет домена Србије 10. марта је традиционално подељен у три тематска блока, са око тридесетак релевантних саговорника и модератора из земље и света. Други блок под називом „Позови Е ради трговине“ посвећен је е-Трговини, кроз све њене аспекте: правно-финансијски, промотивни, логистички и софтверски. Учесници у панел дискусији су домаћи стручњаци из ове области, који ће презентовати конкретна решења из праксе и искуства из сопствених онлајн пројеката, а модератор блока је Милош Петровић, веб предузетник и блогер.

Циљ овог блока је да предузетним појединцима на српском Интернету објасни да постоје бројни начини онлајн плаћања и да то није једина тема када се озбиљно размишља о е-Трговини у Србији. У панел дискусији учествују: Драган Варагић – саветник за пословну примену Интернета, Борис Илић – генерални директор „Grand Investment“ и HR и финансијски директор „Grand Motors“, Милош Милић – суоснивач и извршни директор „Фармиа“, Драган Тимотијевић – администратор онлајн продавнице Епархије шумадијске СПЦ, и Горан Живковић – вођа пројекта система е-Трговине eLakolije.rs.

ДИДС је, као и до сада, бесплатан за све посетиоце, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Сви заинтересовани за присуство на првом дану ДИДС-а могу се регистровати на насловној страници овог сајта.